Vragen & Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Terug

Waarom is het gebruik van een MOBIB-kaart geen inbreuk op mijn privacy?

Scan je bij elke opstap, dan hebben we een beter zicht op welke lijnen druk zijn en welke niet. Zo kunnen we maximaal inspelen op de vragen en noden van onze reizigers. Bovendien verplicht onze beheersovereenkomst met de Vlaamse Overheid om aan hen te rapporteren. Deze gegevens helpen ons hierbij.

Je gegevens worden maximaal 6 maanden bijgehouden. Daarna krijg je een pseudoniem en maakt je data deel uit van een groter geheel. Wat betekent dit concreet? Dat we het bijhouden wanneer je scant, maar het wordt niet rechtstreeks aan je gekoppeld.

Het is nooit onze bedoeling om trajecten van personen te volgen. We gebruiken deze gegevens alleen om globale analyses te maken, en zoomen daarbij nooit in op de verplaatsingen van individuen.

Als je een boete betwist kan je toestemming geven om je validatiegegevens te gebruiken. Dit kan nuttig zijn om bv. te staven dat je altijd scant, maar het uitzonderlijk 1 maal vergeten bent. Je kan ook zelf je validaties van de laatste zes maanden opvragen. Dit kan via het online contactformulier.

Ook de politie mag je validatiegegevens opvragen voor onderzoek. Je gegevens mogen op geen enkele andere manier worden gedeeld met derden.

Nog vragen over dit onderwerp?
Vul dit formulier in.

Niet gevonden wat je zocht?