Vragen & Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Terug

Wat houdt het probeerpakket van de verhuisactie in?

Het probeerpakket bundelt een aantal duurzame vervoermiddelen: bus, tram, cambio-deelauto’s en Blue-bike-deelfietsen. Omdat je recent bent verhuisd, kan je deze voor een bepaalde periode vrijblijvend uitproberen. Bus en tram gebruiken is volledig gratis, voor de deelauto’s en -fietsen valt de kost van het lidmaatschap weg. Je betaalt enkel als je de deelfiets of -auto effectief gebruikt.

1. Bus en tram van De Lijn

Je voordeel: een gratis MOBIB-kaart + een gratis maandabonnement van De Lijn. De gratis MOBIB-kaart is een elektronische drager in bankkaartformaat, waarop je vervoerbewijs wordt geplaatst. In dit geval is dat een gratis maandabonnement. Met dit gratis maandabonnement neem je één maand lang onbeperkt elke bus en tram van De Lijn in heel Vlaanderen. In je nieuwe stad, maar dus ook aan zee, in Brussel, in een andere Vlaamse stad, gemeente of landelijk gebied.

De enige uitzonderingen zijn de Limburgse snellijnen 178 en 179.

2. De deelfietsen van Blue-bike

Wat is Blue-bike ? Je eindbestemming ligt meestal verder dan waar trein, tram of bus je brengen. Om die laatste kilometers vlot, snel en comfortabel te overbruggen, is er Blue-bike. Je vindt de blauwe fietsen in heel België aan 110 trein-, tram- en busstations en enkele park-and-rides.

Je voordeel als nieuwe inwoner is dat je het lidgeld van het eerste jaar (t.w.v. 12 euro) cadeau krijgt. Telkens als je een fiets ontleent, betaal je het standaardtarief. Geef aan dat je van dit voordeel gebruik wil maken via het aanvraagformulier en binnen de 10 dagen ontvang je per e-mail een persoonlijke kortingscode, waarmee je op de website van Blue-bike het voordeel kan verzilveren. Je Blue-bike-abonnement wordt op dezelfde MOBIB-kaart van De Lijn geplaatst, waarmee je dus ook een deelfiets kan ontlenen. Niet enkel in je nieuwe gemeente, maar ook op de 110 Blue-bikelocaties in België. Enkel voor 18-plussers.

Actievoorwaarden:

  • Na 1 jaar wordt je abonnement automatisch verlengd tegen het standaardtarief van 12 euro, tenzij je het abonnement 14 dagen vóór de vervaldatum opzegt.
  • Het aanbod is enkel geldig voor nieuwe Blue-bikeleden en kan niet met terugwerkende kracht worden toegekend.
  • Dit voordeel kan enkel bij online-inschrijving verkregen worden en niet in één van de fietspunten.
  • Dit voordeel is niet cumuleerbaar met andere voordelen.
  • Bij registratie word je lid van Blue-bike en aanvaard je de algemene voorwaarden. Alle gemaakte ritten worden aangerekend tegen het standaardtarief via domiciliëring.

3. De deelauto’s van cambio

Wat is cambio? Met cambio heb je altijd een wagen als je er één nodig hebt. Je hebt een netwerk van deelauto’s over het hele land ter beschikking. Deelauto’s zijn ontzettend handig: jij reserveert een wagen en rijdt. Cambio doet de rest (verzekering, tankkosten, onderhoud, …).

Goed voor het milieu én voor je portemonnee. En een mooi alternatief voor wie zijn eigen (2e) wagen slechts af en toe gebruikt. Je voordeel is een gratis aansluiting en abonnement voor 2 maanden, ter waarde van 43 euro. Telkens als je een auto ontleent, betaal je een gebruikskost in functie van de ontleentijd en het aantal gereden kilometers.

Geef aan dat je van dit voordeel gebruik wil maken via het aanvraagformulier. Onmiddellijk na het versturen van deze aanvraag ontvang je per e-mail een persoonlijke kortingscode, waarmee je je op de website van cambio kan registreren en het voordeel kan verzilveren. Je cambio-abonnement wordt op de MOBIB-kaart van De Lijn geplaatst, waarmee je dus ook een deelauto kan ontlenen. Natuurlijk kan je ook de cambio-app gebruiken om een deelwagen te reserveren, openen of sluiten. Je kan niet alleen de cambio-wagens in je nieuwe gemeente gebruiken, maar ook in de meer dan 100 steden in België. Enkel voor 18-plussers met een geldig rijbewijs B.

4. Hoe vraag ik het probeerpakket aan ?

Het probeerpakket kan uitsluitend aangevraagd worden via je nieuwe gemeente. Op het moment dat je de adreswijziging registreert via hun website of aan het gemeenteloket zal je hiervoor de nodige informatie ontvangen. Daarna verloopt het ganse aanvraagproces volledig automatisch: je ontvangt een mail met persoonlijke link naar het aanvraagformulier.

Let op

Niet elke gemeente biedt het gratis probeerpakket momenteel aan. Enkel (nieuwe) inwoners uit de deelnemende gemeenten kunnen dit pakket aanvragen. Kijk op delijn.be/naam van je gemeente of ook jouw stad of gemeente dit aanbiedt.

Nog vragen over dit onderwerp?
Vul dit formulier in.

Niet gevonden wat je zocht?