Vragen & Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Terug

Kan mijn werkgever beslissen om mijn abonnement niét terug te betalen, omdat hij bijvoorbeeld enkel voor mijn Lijnkaart 10 ritten wil tussenkomen?

Bijvoorbeeld:

Ga je slechts één dag per week naar je werkplek? Dan kan je werkgever inderdaad beslissen dat een jaarabonnement niet de meest gepaste formule voor je is. En koop je voor deze verplaatsing een ander vervoerbewijs zoals een biljet of Lijnkaart 10 ritten? Dan is je werkgever ook hierop verplicht om voor minimaal 71,8 % tussen te komen. Check dit dus zeker bij je werkgever vooraleer je een vervoerbewijs aankoopt.

Zo kan in je arbeidsreglement of bedrijfspolicy opgenomen zijn dat je het goedkoopste vervoerbewijs moet kiezen. Mogelijk ben je verplicht om een (maand- of jaar-)abonnement te kopen in plaats van een dagticket.

Vaak verwijzen sectoren in hun sectorale cao’s naar abonnementen en treinkaarten. Dat kan ook een argument zijn voor je werkgever om enkel tussen te komen op basis van die vervoerbewijzen en niet op basis van afzonderlijke tickets.

Nog vragen over dit onderwerp?
Vul dit formulier in.

Niet gevonden wat je zocht?