Vragen & Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Terug

Hoe koop ik een abonnement?

De snelste en eenvoudigste manier om een abonnement te kopen is via onze website. Hierdoor vermijd je lange wachtrijen in de Lijnwinkel.

Sommige abonnementen kan je niet rechtstreeks online kopen. Lees meer welke niet en wat je kan doen.

Let op

Heb je al een MOBIB-kaart van de NMBS, TEC of MIVB ? Ga er dan mee naar een Lijnwinkel. We voegen je De Lijn-abonnement toe aan je kaart. Nadien kan je je abonnement gewoon via onze website verlengen.

Een abonnement kopen via de website

  1. Ga naar delijn.be/koopabo.
  2. Vink ‘een nieuw abonnement kopen’ aan.
    Kies de startdatum en geldigheidsduur en vul het rijksregisternummer in van de abonnee(s) waarvoor je een abonnement wil kopen.
  3. We verrekenen automatisch gezins- en gemeentekortingen*.
  4. Betaal met Visa, Mastercard of Bancontact. Zodra we je betaling ontvangen, krijg je een bevestigingsmail.

*Woon je in een gemeente die een attest vraagt voor het toekennen van de korting? Dan kan je online een aanvraag doen voor je abonnement met gemeentekorting.

Tip:

Houd je identiteitskaart klaar voor als je je rijksregisternummer moet invullen.

Betaling en ontvangst

Bij online aankoop via de website is je betaling binnen enkele minuten verwerkt.

  • Heb je een MOBIB-kaart die geregistreerd is bij De Lijn? Dan staat je nieuwe abonnement maximum 1 uur na aankoop op je kaart.
  • Heb je nog geen MOBIB-kaart ? Dan ontvang je er een op je officieel adres binnen 7 werkdagen . Gaat je abonnement vroeger in (ten vroegste één dag na aankoop), dan krijg je gratis tickets via SMS (per sms wordt wel een operatorkost van € 0,15 aangerekend)  die je kan gebruiken tot je de kaart ontvangt.

---

Een abonnement kopen in een Lijnwinkel 

Ga langs in een Lijnwinkel als je via onze website geen abonnement kan kopen. Op vertoon van je identiteitskaart kan je daar een abonnement aankopen.

Tip:

Koop je een abonnement voor je kinderen of iemand anders? Zorg dat je hun rijksregisternummer bij de hand hebt, als ze niet op je adres gedomicilieerd zijn!

Heeft de toekomstige abonnee nog geen ID-kaart of Belgisch rijksregisternummer? Neem een pasfoto mee, samen met een document dat zijn/haar identiteit aantoont, zoals een rijbewijs, paspoort, inschrijvingsdocument of geboorte-akte.

Betaling en ontvangst

Betalen in een Lijnwinkel kan via Bancontact, Visa of Mastercard.

  • Je abonnement komt meteen op je MOBIB-kaart.
  • Heb je nog geen MOBIB-kaart, dan krijg je een 14-dagenpas mee. Binnen 7 werkdagen ontvang je op je officieel adres een MOBIB-kaart met je abonnement.

Zoek een Lijnwinkel

Nog vragen over dit onderwerp?
Vul dit formulier in.

Niet gevonden wat je zocht?