Vragen & Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Terug

Ik heb een handicap. Wat moet ik doen om gratis te reizen?

Heb je een handicap, dan krijg je een gratis Buzzy Pazz of Omnipas als je in het Vlaams Gewest woont en:

  • ingeschreven bent bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)
  • een tegemoetkoming krijgt van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid (FODSZ) (Dit geldt niet voor kinderen die door de FOD erkend zijn als persoon met een handicap en een zorgtoeslag voor kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte krijgen.)
  • een zorgbudget voor ouderen met een zorgnood van je zorgkas
  • door de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) gerechtigd bent op bijzondere tewerkstellingsondersteunende maatregelen (BTOM)

Voldoe je aan de voorwaarden, dan krijg je van De Lijn automatisch een gratis abonnement. De administratiekost van 6 euro voor het aanmaken en verzenden van de MOBIB-kaart waarop je abonnement staat, is wel betalend. Je ontvangt hiervoor automatisch een brief of e-mail met een overschrijvingsformulier. Na ontvangst van je betaling, ontvang je een MOBIB-kaart me je gratis abonnement op. Heb je al een MOBIB-kaart? Dan wordt het abonnement automatisch op de kaart geladen. Heb je een MOBIB-kaart van een andere vervoermaatschappij? Dan moet je de kaart eerst in één van onze Lijnwinkels laten registeren. De kaart is 5 jaar geldig en strikt persoonlijk.

Hoelang blijft een abonnement geldig?

Je abonnement blijft 5 jaar geldig en wordt daarna automatisch verlengd zolang je erkenning als persoon met handicap geldig is. Wanneer je MOBIB-kaart vervalt, ontvang je een uitnodiging om een nieuwe te kopen.

Wat moet ik doen als ik het abonnement niet ontvangen heb?

Let op

Heb je een visuele handicap? Dan reis je gratis op vertoon van je nationale verminderingskaart op het openbaar vervoer.

Niet gevonden wat je zocht?